Smooth exotic

Ingrediënten

1 mango
Halve verse ananas (wist je dat ananas en mango enzymen bevatten die de spijsvertering ondersteunen?).
1 passievrucht
Scheutje (kokos) yoghurt

Bereiding

Snij de ananas met een ananassnijder/mes.
Snij de mango in de lengte langs de pit en vervolgens in 3 repen. Pak een lang (dun) glas en zet het puntje van de mango aan de rand van het glas (met het vruchtvlees aan binnenkant van het glas en de schil aan de buitenkant van het glas). Leg nu je wijsvinger en middelvinger op schil  en duw naar beneden langs het glas. Super handig trucje geleerd van Mr. Jamie Oliver

Je kan alvast de mango en de ananas in een maatbeker of blender doen en de passievrucht hierboven uitlepelen en een scheutje yoghurt eraan toevoegen.

Mix het geheel en proef of je er genoeg yoghurt in vind zitten. Het is de bedoeling dat de yoghurt de structuur van de smoothie wat dikker maakt en qua smaak niet de boventoon moet krijgen. Je kan ook eventueel kwark gebruiken als je dat wenst.

Heerlijk als ontbijt of als tussendoor om de zomerse vitamines binnen te krijgen. Zit je vol? Drink niet verder maar zet de smoothie in de koelkast voor later.