Frozen fingers

Ingrediënten

  • 400 – 500 gr. Kokosyoghurt (ander yoghurt of kwark mogelijk)
  • 10 verse aardbeien
  • handje ongezouten pistache nootjes
  • *optioneel kokosrasp


Bereiding

Rasp 1 aardbei in een apart kommetje met 1 volle eetlepel kokosyoghurt en meng het goed door. Het krijgt hierdoor een lichtroze kleur en het zal een beetje naar aardbeien smaken.

Zet een bakvorm klaar naar wens, ik heb een vierkante bakvorm gebruikt (gekocht bij de Action) van ongeveer 25×25 cm. Knip een stuk bakpapier op maat en spray alleen de bodem in met wat bakspray zodat het bakpapiertje hieraan kan blijven plakken, maar er ook weer makkelijk eruit gehaald kan worden. Zorg er wel voor dat je aan 2 kanten een stuk bakpapier laat uisteken, zodat je de Yoghurt Bars er straks makkelijk uit kan krijgen.

Snij de nootjes en de aardbeien in grove stukken en een heel klein deel in kleine stukjes en mix het door elkaar.

Schep ongeveer de helft van de gesneden aardbeien en pistache nootjes in de beker van de kokosyoghurt (scheelt weer extra afwas 😉 ) en roer het even door. Schenk het in de bakvorm en verdeel het mengsel met de achterkant van de lepel. Leg nu her en der een dot van de roze kokosyoghurt hierop en om een leuk patroon erin te krijgen kan je met de punt van een mes of met je lepel het roze heel licht mengen met het wit. Verdeel nu de rest van de gesneden aardbeien en pistachenootjes erover en als je wilt nog wat *kokosrasp on top!