Anijs granola

Ingrediënten

  • 100 gram (glutenvrije) havermout (geen vlokken)
  • 135 gram Cranberry mix (ongezoete cranberries, pompoenpitten, zonnebloempitten en amandelen)
  • 75 gram moerbeien
  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 4 theelepels anijs
  • 1 eetlepel gebroken blonde lijnzaad weken in 2 eetlepels heet water
  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel gerstemoutstroop
  • *optioneel 2 eetlepel agavesiroop

Bereiding

Verwarm de oven op 150 °C (elektrische oven) en zet alvast een bakplaat klaar met een velletje bakpapier. Laat alvast het lijnzaad met heet water in een glazen schaaltje wellen.

Vermaal één voor één de cranberry mix, de moerbeien en de ongezouten cashewnoten. Het moeten stukjes zijn en niet zo fijn gemalen worden dat het meel of poeder wordt.

Doe vervolgens alle droge ingrediënten in een mengkom en meng het met een spatel of pollepel goed door elkaar.  Voeg de natte ingrediënten hieraan toe (vergeet niet je lijnzaad).
Nog één keer heel goed mengen, goed met de spatel over de bodem schrapen zodat je niets kan missen.

Stort en verdeel de Granola op de bakplaat. Bak het in het midden van de oven en zet de timer op 10 minuten. Na 10 minuten de Granola even goed om scheppen met een lepel en verdeel het weer over de plaat, bak het nog eens 10 minuten, schep het nog een keertje om en zet nog één keer de timer op 10 minuten.

Haal de Granola uit de oven en laat het op de bakplaat afkoelen, nu zal het heel erg lekker knapperig worden!

Wanneer het is afgekoeld kan je het heerlijk gaan oppeuzelen! Niet te veel natuurlijk 😉 Te veel is niet goed, want anders heb je niks meer over voor in je yoghurt!